Loopbaanbegeleiding

Past mijn huidige baan nog wel bij me? En zit is nog wel toekomst in mijn werk? Het is goed mogelijk dat je daar weleens over nadenkt. En het is ook verstandig om er zo nu en dan bij stil te staan. Tegelijkertijd is het ook niet altijd makkelijk om zulke vragen, te midden van de dagelijkse hectiek, te beantwoorden.

Een coach van Coaching en Advisering is méér dan een slimme hulplijn. Wij helpen je ontdekken wat je nu echt wilt, wat je kunt en hoe je vorm geeft aan je toekomst. Goed voor je werkgever, maar zeker ook voor jou: jij kunt vast niet wachten tot het weer maandagochtend is!

Werk verandert

Niet alleen blijven we langer werken, maar de inhoud van ons werk verandert ook. Dat komt niet in de laatste plaats door technologische ontwikkelingen. Een ooit gekozen beroep kan veranderen of zelfs verdwijnen. Maar ook wijzelf ontwikkelen ons: we belanden in een andere levensfase en onze behoeften, wensen of ambities veranderen. Een werknemer kan op zo’n moment onvrede gaan voelen of zelfs vastlopen in zijn werk. Gelukkig kunnen onze coaches je een flinke zet in de juiste richting geven.

Onze coaches helpen om gerichter en beter antwoord te vinden op vragen zoals:

  • Kan ik verder doorgroeien naar een functie met meer uitdaging?
  • Mijn baan zal in de toekomst waarschijnlijk verdwijnen, welke alternatieven zijn er?
  • Hoe vind ik een functie die beter aansluit op mijn talenten?

Loopbaancoaching is geschikt voor mensen in allerlei levensfases en voor mensen in allerlei soorten beroepen.

Coaching

Zie je op tegen het einde van het weekend? Zit je mopperend in de auto, op weg naar je werk? Zie je als een berg op tegen die vergadering van vanmiddag? Heb je steeds vaker meningsverschillen met collega’s? Je bent niet de enige. De coaches van Coaching en Advisering zien geregeld dat mensen minder gemotiveerd raken of vastlopen in hun werk. Vaak vinden ze hun werk leuk, maar spelen er randzaken die zorgen dat er iets gaat knellen. Goed om te weten dat wij daar iets aan kunnen doen!

Een kleine interventie met groots resultaat

Bovengenoemde situaties zijn signalen dat er iets niet helemaal lekker loopt. En gebeurt hier niets mee, dan kan het van kwaad tot erger worden, niet zelden met een overbelasting of burn-out als resultaat. Aanpakken is dus het credo. Gelukkig kan een aantal coachingsessies al een wereld van verschil maken.

Op basis van goede gesprekken bepalen we samen de hulpvraag en gaan we vrijwel direct over tot concrete actie. Voer je die acties goed uit, dan merk je vaak binnen enkele weken al resultaat. Meer controle en energie en minder gemopper, stress en frisse tegenzin.

Hiermee geven we werknemers inzicht: de regie ligt bij jou. Daardoor gaan ze zich verantwoordelijker voelen, krijgen ze weer zin in hun werk en blijven ze waardevol voor hun werkgever. Of voor een nieuwe werkgever, als tijdens de sessies het inzicht ontstaat dat verder kijken een betere optie is.

Vragen, interesse of uzelf aanmelden?

 

We geven u graag meer informatie in een kosteloos oriënterend gesprek.

Bel ons: +316 459 628 55

Afspraak maken

Hoe kunnen we helpen?

Contactformulier